Gaharmere


VH00-000-0000
Kutsutaan: Gahar Syntyi: 08.06.10 / CAS 33
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Mirrormere
Rotu: Ahaltek Omistaja: Vecno Stud
Väri: Tummanruunikko Painotus: Yleispainotus
Korkeus: 158 cm Koulutus: KO: heB / RE: 70 cm

Gahar on hieman hössöttämiseen taipuvainen eloisa nuori ori, jolle jokainen uusi päivä tuo paljon suurta ihmettä: kaikki uusi mitä vastaan tulee on yleensä alkuun hirvittävän epäilyttävää ja pöristelyn arvoista, mutta yleensä kun jännittävyyksiä on hetken aikaa katseltu vaihtuu varautuneisuuden tilalle silkka uteliaisuus. Sitä saakin olla aikamoinen epeli repimään huumoria kun ensin Gahar ei tahdo mennä aidalla roikkuvan takin ohi kun sehän voi vaikka syödä, ja heti perään ori ei sitten mene yhtään paremmin eteenpäin kun se vuorostaan päättää syödä turvalliseksi todetun vaatteen... Mikäli Gaharin rotuominaisuudet rohkeudesta ja suorasukaisuudesta eivät olisi vaikuttamassa voisi tämä hevonen olla todellinen arkajalkojen arkajalka, mutta sekä sen itsensä että meidän onneksi kaikista maailman roduista Gahar on juuri ahaltek.

Ratsuna Gahar on juuri passeli mikäli sen vain saa kuulolle. Ruunikko katselisi mieluusti vain ympäristöään ja seuraisi mitä muut tekevät sen sijaan että keskittyisi omaan taaplaamiseensa, joten oria saa sähköttää pitämään yhteyttä ratsastajaansa jatkuvasti ja koko ajan pitäisi muutenkin pitää pikkumies puuhakkaana. Kun Gahar keskittyy tekemiseensä se on keskireipas, helposti muokattavissa oleva kevyehkö ratsu. Kovalla kädellä sen saa nopeasti hermostumaan ja pyrkimään alta pakoon, kevyellä tatsilla Gahar taasen hyväksyy selkäänsä melkeinpä ratsastajan kuin ratsastajan mikä ei ahalteken kanssa ole aina itsestäänselvyys. Sama pätee hoitaessa, kun Gaharia käsittelee reilusti ja hellästi se uskaltautuu luottamaan lähes keneen vain, mutta yksikin väärään paikkaan sijoitettu ronski ote saa orin olemaan nopeasti sitä mieltä että kiittimoro ja kaviot lähtee kohoamaan. Gahar osaa kyllä erottaa milloin sitä on komennettu aiheesta — yleensä siitä että huudellaan vain muille hevosille eikä seurata taluttajaa — siitä milloin käsittelijä on vain ollut epäreilu.

Sukutaulu ja -selvitys

Isälinja Janly Gara | Emälinja Tarcil
i. DD Gongur Jady
trn at, 155 cm
ii. Janly Gara
m at, 155 cm
iii. Toweleme Okde
iie. Jady Kul
ie  Gorkar Mele
rn at, 155 cm
iei. Ajaÿyp Razylyk
iee. Shat Razylyk
e. Gisilmere
prt at, 158 cm
ei. Rodlam
prt at, 156 cm
eii. Rith
eie. Utanjag
ee. Tarcil
vkko at, rnvkko
eei. Bukmak
eee. Hakyda
Sukuselvitys tulossa myöhemmin.

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja
CAS 00 / 00.00.00 o/t. ***** ***** ***** / ****

Kisakalenteri

PKK-näyttelyt
Gahar ei ole käynyt vielä näyttelyissä.
KRJ-sijoitukset, joista sijoituksia on 0 kpl ja voittoja on 0 kpl
ERJ-sijoitukset, joista sijoituksia on 0 kpl ja voittoja on 0 kpl

Valmennuksia ja kuulumisia

23.01.2015

Gahar saapui vihdoin tänään aamupäivällä Vecnoon ikätoveritammansa kanssa Mirrormerestä. Ori vietti oman aikansa karanteenissa aivan vain kaiken varmuuden nimissä vaikka kaikkien rokotuksien pitäisikin olla ok, joten kotitalliltaan Suomesta se on lähtenyt jo useampi viikko sitten. Erityisen järkyttyneeltä Gahar ei tästä matkustelusta ja tallien vaihtelusta tunnu olevan, hieman sitä kummastutti että minne tässä taas joutuu mutta vatsan sekaisuuden lisäksi ei mitään oireita tullut. Tämän päivän Gahar saa olla rauhassa karsinassaan ja vasta huomenna sitä lähdetään tarhaamaan kun se on selvitellyt itselleen uutta kotiaan ja hevostovereitaan.